tiistai 5. marraskuuta 2013

Candy Meltseihin kastetut pikkuleivät


Innostuin leipomaan taas pikkuleipiä! Leivotaan -lehdessä 6/2013 oli helppo ja hyvä ohje. Ohjeen mukaan nämä olisi pitänyt kastaa suklaaseen, mutta käytin näihin vaaleanpunaisia Candy Melts -nappeja, joita sattui kaapissa olemaan. 

Ohjeella tulee noin 40 kpl pikkuleipiä.  

100 g voita, huoneenlämpöisenä
½ dl  tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 dl perunajauhoja
1 1/4 dl vehnäjauhoja

Koristeluun 
100 g suklaata 
(käytin vaaleanpunaisia Candy Melts -nappeja suklaan sijaan)

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa voi, tomusokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää perunajauhot ja vehnäjauhot vähän kerrallaan ja sekoita taikinaksi.

Pursota taikinasta pursottimella tankoja leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista uunin keskiosassa 10-13 minuuttia. Leikkaa tangot 3-4 cm pituisiksi paloiksi heti uunista ottamisen jälkeen. Anna jäähtyä ja kasta pikkuleipien päät suklaaseen. Pikkuleivät voi laittaa sen jälkeen vähäksi aikaa jääkaappiin, jotta suklaa jähmettyy. Minulla nuo Candy Meltsit jähmettyivät hyvin ilman jääkaappiakin. 

Pursottamiseen käytin 14 mm tähtityllaa, mutta huomasin, että olisi voinut käyttää ohuempaakin, sillä pikkuleivät paksuuntuvat uunissa jonkin verran. 

Olen sittemmin testannut näitä pikkuleipiä myös suklaaseen kastettuna. Oma kokemukseni oli, että Candy Meltseihin kastetut pikkuleivät olivat parempia. Suklaa meni harmaan näköiseksi ja tahri sormia syödessä. Candy Melts pysyi hyvänä koko ajan, eikä tahrinut. Näissä olisi varmastikin suklaa pitänyt temperoida, jotta olisi saanut hyvän lopputuloksen.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti