Tätä suklaakakkua olen tehnyt monet kerrat, sillä se on tosi mehevää ja maistuvaa, vaikka onkin niin sanottu kuivakakku. Tähän voi halutessaan sulattaa vielä suklaata päälle, niin tulee entistä suklaisempi! Ohje on alun perin Kinuskikissan.
80 g tummaa suklaata
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria (laitoin 1 tl vanilja-aromia)
2 rkl kaakaojauhetta
175 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
1 dl kermaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria (laitoin 1 tl vanilja-aromia)
2 rkl kaakaojauhetta
175 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
1 dl kermaa
Rouhi suklaa. Yhdistä kuivat aineet. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Jos käytät vanilja-aromia, niin sekoita se kerman joukkoon. Lisää kuivat aineet muutamassa erässä vuorotellen kerman kanssa. Sekoita lopuksi suklaarouhe taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (tilavuus 1 ½ l). Paista 175 -asteessa n. 50 minuuttia. Testaa kypsyys tikulla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti