Tässä mukavan kirpsakka sitruunakakku, jonka tein muutamia viikkoja sitten. Ohje on Leivotaan -lehdestä 1/2014.
75 g voita
3 munaa
2 dl sokeria
1 ½ dl maitoa
1 sitruunan raastettu kuori
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Kuorrutus:
2 dl tomusokeria
1 ½ limetin mehu
kookoshiutaleita
Sulata voi. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita vaahtoon voi ja maito. Lisää joukkoon sitruunankuoriraaste. Sekoita keskenään kuivat aineet ja kääntele seos vaahtoon.
Voitele ja leivitä vuoka (n. 1 1/2 l). Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.
Paistoaikaa kannattaa tarkkailla. Minulla kakku kypsyi n. 35 minuutissa.
Kuorrutus:
Sekoita limetin mehu tomusokeriin ja valuta kakun päälle. Ripottelin kuorrutteen päälle vielä kookoshiutaleita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti