Päivitän blogiini leivontaohjeita omaksi reseptiarkistoksi. Useimmat ohjeet ovat peräisin eri kirjoista, lehdistä ja blogeista. Joskus tulee jotain jopa omasta päästä. Toivottavasti niistä on iloa muillekin!
tiistai 26. elokuuta 2014
Toscaruudut muropohjalla
Toscaruutujen ohje on Leivotaan -lehdestä 05/2014. Ohjeella tulee n. 24 kpl näitä namipaloja.
Muropohja:
3 ½ dl vehnäjauhoja
3/4 dl sokeria
1 maustemitta suolaa
150 g voita huoneenlämpöisenä
2 keltuaista
Tosca:
100 g voita
1 ½ dl sokeria
2 rkl maitoa
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl mantelilastuja
Päälle 100 g tummaa suklaata sulatettuna.
Sekoita jauhot, sokeri ja suola keskenään. Lisää voi ja keltuaiset. Sekoita nopeasti taikinaksi.
Kauli taikina leivinpaperille noin 25 x 30 cm levyiseksi suorakaiteeksi. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 8-10 minuuttia.
Sekoita toscaa varten voi, sokeri, jauhot, maito ja mantelilastut kattilassa. Kuumenna ja anna kiehahtaa. Levitä muropohjan päälle ja paista uunin keskitasolla 10-12 minuuttia.
Leikkaa ruuduiksi lämpimänä ja anna ruutujen jäähtyä. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Kasta ruudut sulaan suklaaseen. Anna jähmettyä jääkaapissa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti