Ainekset:
200 g maitosuklaata (käytin Pandan maitosuklaata)
3 dl kuohukermaa
3 dl sokeria
3 rkl hunajaa
50 g voita
1 ½ dl hasselpähkinärouhetta
Rouhi maitosuklaa.
Mittaa kerma ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna, kunnes seos kiehahtaa.
Lisää hunaja ja voi.
Anna kiehua hiljaa kuplien, kunnes seos sakenee ja lämpötila kohoaa 116 asteeseen. Tässä kesti aika kauan, joten kärsivällisyyttä tarvitaan.
Lisää joukkoon maitosuklaa- ja hasselpähkinärouhe. Vatkaa seosta sähkövatkaimella pari minuuttia.
Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
Leikkaa terävällä, öljytyllä veitsellä 2 x 2 cm kokoisiksi paloiksi. Säilytys jääkaapissa.
Ohje on peräisin Kinuskikissalta.
Pakkasin näitä ja aiemmin tekemiäni valkosuklaa-turkinpippuri konvehteja yksinkertaiseen sellofaanipakettiin. Piti pakata nämä erikseen kun fudget vaativat jääkaappisäilytyksen ja konvehdit taas säilytetään huoneenlämmössä. Muuten olisi ollut kiva laittaa näitä sekaisin samaan pakettiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti