Tässä ohje vielä suomeksi:
Pohja
100 g voita
2 munaa
1 ½ dl sokeria
1 3/4 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ dl maitoa
Hasselpähkinätosca
125 g hasselpähkinärouhetta
100 g voita
1 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sulata voi ja vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja
sekoita ne vaahtoon yhdessä maidon ja sulatetun voin kanssa. Sekoita
tasaiseksi ja kaada voideltuun ja jauhotettuun n. 24 cm kakkuvuokaan. Käytin itse tässä sydämen muotoista irtopohjavuokaa. Paista 175
asteessa uunin alatasolla ensin 20 minuuttia.
Valmista paistumisen aikana pähkinätosca. Mittaa kaikki toscan ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen koko ajan
sekoittaen.
Ota kakku uunista ja kaada toscakuorrute kakun päälle. Paista kakkua vielä n. 15 minuuttia uunin keskitasolla kunnes tosca on saanut hienon värin. Anna kakun jäähtyä ja irrota vuoasta.
Open cafè blogista löytyy tämän ohje myös hieman isompaan vuokaan mitoitettuna.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti