sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Synttärikakut 50-v juhliin





Perheenjäsenen synttärit on juhlittu ja kakut syöty!

Tässä pienemmässä kakussa on 3 munan sokerikakkupohja. Kakku riitti hyvin 12 hengelle. Ensimmäiseen täyteväliin laitoin kondensoidusta maidosta keitettyä toffeeta (ostin kaupasta valmiiksi keitettyä), banaania ja kermavaahtoa. Kerman maustoin lime curdilla (n. 2 rkl / 2 dl kermaa).

Toiseen väliin tuli isommasta kakusta yli jäänyttä mansikkatäytettä, tuoreita mansikkaviipaleita ja kondensoidusta maidosta keitettyä toffeeta. 

Päällä on kermavaahto + suklaakermapursotus. 

Ruusu on sokerimassaa, lehdet marsipaania ja perhonen on tehty tummasta suklaasta. Perhosmalli tähän ja isompaan kakkuun löytyi Kinuskikissalta






Tämä isompi kakku on koottu kahdesta vaaleasta kääretorttupohjasta. Kakkuun tuli kaksi täytekerrosta. Täytteiden alle laitoin lemon curdia, jota meni 1 kokonainen purkki tähän kakkuun. Täytteinä on mansikkatäyte ja toisessa välissä suklaatäyte tummasta suklaasta. Päällä on kermavaahto + suklaakermapursotus.

Mansikkatäytteeseen tuli 400 g mansikoita, 4 dl mansikkakermaa, 1 dl vaniljakreemijauhetta, 200 g vaniljarahkaa ja 4 rkl sokeria. 

Suklaatäytteeseen tuli 250 g tummaa suklaata, 4 dl vispikermaa ja 200 g vaniljatuorejuustoa. Täytteiden ohjeet ovat Kinuskikissa leipoo -kirjasta.

2 kommenttia:

  1. Käskettiin sanoa leipojalle, että aivan erinomaisen hyvää oli!

    VastaaPoista