torstai 14. marraskuuta 2013

Sydän ballerina-keksit

Leivoin taas pikkuleipiä kun keksipurkki ammotti jostain kumman syystä tyhjyyttään! Tein tällä kertaa tällaisia sydän ballerina-keksejä. Ohje on Leivotaan -lehdestä 6/2013. Tuon keskustan kuuluisi olla pyöreä, mutta minulla sattui olemaan pieni sydän -muotti ja halusin kokeilla sitä näihin. Noista sydänpaloista sai sitten lisäksi kivoja minikeksejä.


Keksit:
200 g voita, huoneenlämpöisenä
½ dl sokeria
1 munankeltuainen
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ rkl kaakaojauhetta

Täyte:
100 g nougatia (käytin Maraboun Dubbel nougatia)
100 g tummaa suklaata  

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munankeltuainen ja jauhot ja sekoita nopeasti yhteen. Liika työstäminen voi johtaa siihen, että kekseistä tulee kovia ja sitkeitä. 

Jaa taikina kahtia ja lisää kaakojauhe toiseen puoliskoon. Laita taikinat jääkaappiin noin 30 minuutiksi. Kuumenna uuni 180 -asteeseen. 

Kauli taikinat jauhotetulla alustalla. Paina taikinoista muotilla tai juomalasilla pyöreitä paloja, läpimitaltaan noin 6-7 cm, ja nosta ne leivinpaperilla päällystetylle pellille. Tee pienellä sydänmuotilla kolo vaaleiden palojen keskelle. Alkuperäisessä ohjeessa kolon kuuluisi olla pyöreä, jonka voi tehdä esim. omenaporalla.  

Paista uunin keskiosassa 10-13 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sulata nougat ja suklaa vesihauteessa. Anna seoksen jäähtyä, mutta vain sen verran, että sitä pystyy edelleen levittämään. 

Levitä kerros täytettä ruskeille paloille ja paina vaalea pala seoksen päälle niin, että täytettä pursuaa aavistus kolosta. Laita pikkuleivät hetkeksi jääkaappiin, jotta täyte jähmettyy. Säilytä valmiita keksejä tiiviskantisessa purkissa huoneenlämmössä. 

Sain tästä taikinamäärästä tehtyä noin 20 kpl keksejä. Paistoin samalla nuo sydänmuotilla otetut pienet palat ja tein niistä minitäytekeksejä. Täytettä riitti niihinkin vallan mainiosti! 
   




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti