perjantai 19. heinäkuuta 2013

Välimeren piirakka

Tämä suolainen piirakka on ollut meillä kestosuosikki jo pitkään. Ohje on Ulla Svenskin kirjasta Lempileivonnaiset.



Pohja
250 g margariinia
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
200 g kermaviiliä
0.5 tl Provence -maustesekoitusta

Täyte
200 g fetajuustoa
vihreitä oliiveja oman maun mukaan
1 punainen paprika
2 pientä sipulia varsineen
puoli ruukkua basilikaa
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
150 g juustoraastetta
Provence -maustesekoitusta

Laita rasva, suola, vehnäjauhot, kermaviili ja maustesekoitus kulhoon ja nypi tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle.

Paloittele fetajuusto, oliivit, paprika ja sipulit ja lisää ne pohjan päälle. Silppua pinnalle lopuksi basilika. 

Vispaa kananmunat kermaan, lisää juustoraaste ja kaada seos täytteiden päälle. Ripota pinnalle Provence -maustesekoitusta. 

Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 30 minuuttia. 

Tällaisesta satsista tulee pellillinen piirakkaa. Jos haluaa tehdä pienemmän annoksen esim. pyöreään piirakkavuokaan niin käytä vain puolet aineksista. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti