torstai 24. huhtikuuta 2014

Mango-vanilja juustokakku




Tällaisen juustokakun tein pääsiäiseksi tänä vuonna. Tein tämän halkaisijaltaan 20 cm vuokaan.

Pohja:
150 g Digestive -keksejä
50 g voita

Täyte:
2 dl kuohukermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
½ dl tomusokeria
3 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä

Kiille:
2 prk vauvojen mangososetta
2 liivatelehteä
2 rkl vettä

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita sulanut voi ja keksimurska ja kaada leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle. 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veten. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljatuorejuusto ja tomusokeri. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet.  Sekoita liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle, tasoita ja laita jääkaappiin n. 3 tunniksi. 

Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen. Lisää mangosose liivatenesteeseen ja sekoita. Kaada täytteen päälle ja hyydytä taas jääkaapissa mieluiten yön yli. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti