perjantai 8. marraskuuta 2013

Kuningatar kääretorttu

Taas oli hyvä syy leipoa kun ystävä lapsineen tuli käymään! Tein tällaisen kuningatar kääretortun, jossa on perus kaakaokääretorttupohja. Täytteeksi laitoin vadelmamarmeladia, kuningatarrahkaa, kermaa, mustikoita ja vadelmia. Päällä on valkoisista Candy Melts -napeista sulatettua pursotusta, sekä kermavaahtoa, jonka värjäsin pastavärillä. Koristeena myös muutama lilja sokerimassasta.



Minä en saa millään näistä kääretortuista pyöreitä, vaan niistä tulee aina tällaisia soikean mallisia. No, ei se silti makua haittaa!

Kaakaokääretorttupohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
2 rkl kaakojauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti käännellen. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 minuuttia. Kumoa pohja heti uunista oton jälkeen sokeroidulle leivinpaperille. Irrota leivinpaperi pohjan päältä. 

Täyte:
vadelmamarmeladia
1 prk kuningatarrahkaa (Valio)
1 ½ dl kermaa
sokeria maun mukaan
mustikoita ja vadelmia, tai muita marjoja maun mukaan

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Lisää joukkoon kuningatarrahka ja sekoita tasaiseksi. 

Sivele ensin vadelmamarmeladia kääretorttupohjan päälle. Lisää sen jälkeen kuningatarrahka/kerma -seos. Ripottele päälle haluamiasi marjoja ja kääri rullalle. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti