maanantai 13. lokakuuta 2014

Sitruunakuppikakut valkosuklaakuorrutteella


3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
125 g voita
1 3/4 dl sokeria
2 munaa
1,2 dl maitoa
½ sitruunan raastettu kuori
1-2 rkl unikonsiemeniä

Kuorrute:

85 g valkosuklaata
115 g voita
3 dl tomusokeria
1 tl sitruunan raastettua kuorta
2 rkl täysmaitoa

Vaahdota voi ja sokeri. Riko munat toisessa kulhossa ja sekoita maito joukkoon. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää voi-sokerivaahtoon vuorotellen nestettä ja jauhoseosta samalla sekoittaen. Lisää lopuksi pestyn sitruunan kuori ja unikonsiemenet. 

Jaa taikina muffinssivuokiin (n. 12 kpl) ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.

Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja anna jäähtyä hieman. Vatkaa huoneenlämpöistä voita kunnes se muuttuu vaaleammaksi. Lisää tomusokeri ja valkosuklaa ja vatkaa kuohkeaksi. Lisää lopuksi sitruunan kuori ja maito ja sekoita tasaiseksi. Pursota tai levitä kuorrute jäähtyneiden kakkujen päälle. 

Ohje on Leivotaan -lehdestä 5/2014.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti