torstai 8. lokakuuta 2015

Vaniljakuorrutettu kakku suklaarouheella



Tässä oli kiva ja helppo kakkuohje Leivotaan -lehden "Kahvikakut" -kirjasesta. 

2.5 dl sokeria
3 munaa 
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria (laitoin 1 mm vaniljajauhetta)
ripaus suolaa
3 dl piimää
75 g sulatettua voita
50 g tummaa suklaata rouheena

Kuorrute:

50 g sulatettua voita
1 rkl vaniljasokeria (laitoin vanilja-aromia n. 1 tl)
2-3 dl tomusokeria
1-2 tl vettä tarvittaessa
kookoshiutaleita

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja leivitä 1.5 litran kakkuvuoka. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita jauhoseos, piimä ja voisula munasokerivaahtoon. Sekoita lopuksi suklaarouhe joukkoon. 

Paista uunin keskitasolla 35-40 minuuttia. Jäähdytä vuoassa. 

Kuorrute:
Sekoita voi, vaniljasokeri, tomusokeri ja tarvittaessa vesi levitettäväksi seokseksi. Valuta kakun päälle ja ripottele pinnalle kookoshiutaleita.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti