torstai 1. elokuuta 2013

Suklainen marjapiiras

Päätin kokeilla tehdä tällaisen suklaisen marjapiirakan punaherukoista. Ohjeen löysin Leivotaan -lehdestä nro 4/2013. Tässä piirakassa ainoastaan pohja paistetaan uunissa. 

Suosittelen tätä piirakkaa suklaan ystäville kun makean hammasta erityisesti kolottaa! Tähän piirakkaan sopivat kirpeät marjat erityisen hyvin tasapainoksi. 




Pohja
150 g voita
3/4 dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja

Täyte
1 1/2 dl kuohukermaa
50 g voita
1 1/2 dl siirappia
1/2 dl sokeria
200 g maitosuklaata (käytin Fazerin sinistä)
n. 2 dl punaisia viinimarjoja

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi kattilassa. Lisää sokeri, kaurahiutaleet ja jauhot. Sekoita taikinaksi. 

Painele taikina irtopohjaiseen vuokaan. Ohjeen mukaan halkaisija noin 26 cm. Minä käytin 24 cm vuokaa, kun sellainen sattui olemaan. Esipaista pohjaa uunin keskitasolla 10-12 min. 

Sekoita kerma, voi, siirappi ja sokeri kattilassa ja kiehauta. Keitä miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia, kunnes seos alkaa paksuuntua. Ota kattila liedeltä. 

Paloittele suklaa ja lisää seokseen. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut kokonaan ja seos on tasaista. Kaada suklaaseos pohjan pääälle ja ripottele punaherukat pinnalle. Anna piirakan jäähtyä jääkaapissa, mieluiten yön yli. 

Itse maltoin antaa tämän tekeytyä jääkaapissa noin 3,5 tuntia ja täyte oli siinä ajassa jähmettynyt riittävästi, jotta piirakkaa pystyi leikata. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti