maanantai 26. elokuuta 2013

Banoffee

Eräs ystäväni tutustutti minut Banoffee -tortun makuun tässä viime kevättalvena ja sen jälkeen olen tätä herkkua tehnyt itsekin jo muutamaan otteeseen. Eilen tarjoiltiin vieraille tätä ihanaa Banoffeeta!


Banoffee valmistuu nopeasti, jos kondensoitu maito on jo keitetty toffeeksi etukäteen. Itselläni sattui olemaan tällainen valmiiksi keitettynä, joten valmistuksessa ei kauan nokka tuhissut. Joissakin marketeissa myydään tuota kondensoitua maitoa jo valmiiksi keitettynä, mutta en ole sellaista vielä päässyt kokeilemaan.

Tein Banoffeen Ulla Svenskin ohjeella, joka on kirjasta Lempileivonnaiset. 

Pohja
300 g suklaa Digestive -keksejä (käytin ihan perus Digestivejä)
100 g voita

Täyte
1 tlk kondensoitua maitoa (keitettynä)
2 banaania
2-3 dl kermaa
2 tl vaniljasokeria
kaakaojauhetta

Irrota etiketit tölkistä ja laita se vesikattilaan kiehumaan matalalla lämmöllä noin 3 tunniksi. Näin maidosta tulee toffeeta. 

Murskaa keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Taputtele keksi-voiseos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Jäähdytä jääkaapissa hetken aikaa.

Kaada toffee keksipohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin tai pakastimeen, jotta seos jäähtyy. Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla. 

Pilko yksi banaani toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla ja laita toinen banaani kermavaahdon päälle. Sihtaa lopuksi kaakaojauhetta päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti