sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Toffeesydän isälle


Tällä toffeesydämellä juhlittiin tänään kolme kappaletta isiä; miestäni (ensimmäinen isänpäivä isän roolissa), moffaa ja isovaaria. Toffeesydämen ohje oli Kinuskikissa leipoo -kirjasta. 

Tein tähän 4 munan sokerikakkupohjan nyt ensimmäistä kertaa kahta juomalasia mittana käyttäen. Oikein onnistunut kakkupohja tällä tulikin! 

Pohjaa varten tarvitaan kaksi samanlaista lasia. Munat rikotaan yhteen lasiin ja toiseen mitataan saman verran sokeria. Sokeri kaadetaan kulhoon ja mitataan taas kananmunien verran jauhoja lasiin siten, että noin puolet tai 3/4 on vehnäjauhoja ja loput perunajauhoja. Jauhoihin lisätään leivinjauhe vielä päälle. Tähän laiton teelusikallisen leivinjauhetta. 

Sitten vatkataan munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoitetaan kuivat aineet keskenään ja lisätään muna-sokerivaahtoon nuolijalla siivilän läpi käännellen. Paisto 175 -asteessa n. 30 minuuttia.  



Välissä on vanilja-mascarpone täyte, jonka laitoin ohjeesta poiketen kakun molempiin väleihin ja lisäsin täytteeseen vielä kokonaisia vadelmia.

Päällä on toffeemassa kuorrute. Sydänkoristeet ovat sokerimassaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti