keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Porkkanakakku


Tein sukulaiskyläilijöitä varten tällä kertaa maukkaan porkkanakakun. Joskus aiemmin on tullut tehtyä porkkanapiirakkaa, muttei tällaista kakkua.


Ohje on alunperin Kinuskikissalta, mutta kirjoitan sen tähän koska tein tuon kuorrutteen eri tavalla ja jätin kakkutaikinasta appelsiinin pois.

Taikina:
4 dl porkkanaraastetta (n. 4 porkkanasta)
200 g voita
3 dl fariinisokeria
3 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
1 rkl vaniljasokeria


Kuorrutus: 
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g appelsiinin makuista tuorejuustoa

(käytin Violaa)
150 g valkosuklaata

Pinnalle:

hasselpähkinärouhetta


Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 24 cm).

Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Vaahdota voi ja fariinisokeri. Lisää munat yksitellen. Lisää noin puolet jauhoista, välissä porkkanaraaste ja viimeiseksi loput jauhoista. Kaada taikina vuokaan.

Paista pohjaa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla. Kumoa ja anna jäähtyä.

Notkista tuorejuustot vatkaimella. Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Lisää suklaasula tuorejuustoon. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille.

Tätä kuorrutetta tulee tällä ohjeella tosi reilu annos ja sitä riittää reunoille asti levitettäväksi. Tarkoitus ei ollut tehdä ihan näin paljon tätä kuorrutetta. Minulla oli alunperin ajatuksena laittaa 150 g maustamatonta tuorejuustoa ja 150 g appelsiinituorejuustoa, mutta olin jossakin unessa kun tätä tein ja lätkäisin molempia koko paketin. Epähuomiossa muistin että paketin koko on 150 g, kunnes jälkeenpäin valkeni että sehän olikin 200 gramman paketti. Mutta hyvää tästä näinkin tuli! Ja hyvä asia on myös se, ettei jäänyt vajaita paketteja jääkaappiin lojumaan. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti