maanantai 17. maaliskuuta 2014

Porkkanakuppikakut

Jääkaapissa oli pari pussia porkkanoita, joista piti päästä eroon. Terveellisen porkkanasosekeiton lisäksi piti tehdä jotain makeaa ja päädyin näihin porkkanakuppikakkuihin. Ohjeen löysin Tarun Taikakakut -blogista. Oikein makoisia näistä tuli!


Tässä ohje miten itse tein.

Kuppikakut: (12 kpl)

3 porkkanaa
100 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
½  dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½  tl vanilja-aromia (tai 1 tl vaniljasokeria)
½  tl kanelia

Kuorrutus:

1 dl kuohukermaa 
200 g Valion vaniljatuorejuustoa
2 dl tomusokeria

Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sulata voi, lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi. Lisää kananmunat ja sekoita voimakkaasti. Lisää taikinaan porkkanaraaste. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää lopuksi maito ja kuivat aineet taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 175 -asteessa noin 25 minuuttia. 

Vatkaa kerma ja sekoita kermavaahtoon tuorejuusto ja tomusokeri. Pursota tai levitä  kuorrute jäähtyneiden kakkujen päälle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti