torstai 3. huhtikuuta 2014

Vaniljan- ja kahvinmakuinen sokerikakku


Leivontakokeilua uusimmasta Leivotaan -lehdestä 2/2014. Tästä kakusta tuli ihanan kuohkea! Oletan, että kuohkeus tuli siitä, että taikinaan piti lisätä 1 dl kiehuvaa vettä. Jos olen ymmärtänyt oikein niin tällaisia kakkupohjia kutsutaan myös sienikakuiksi. 

3 dl sokeria
4 munaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
50 g voita (sulatettuna)
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kiehuvaa vettä

Vanilja- ja kahvitäyte:

50 g voita
1 dl maitoa
2 tl pikakahvia
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl tomusokeria

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sulata voi. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita muna-sokerivaahtoon vuorotellen sulatetun voin kanssa. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa kaikki yhteen tasaiseksi taikinaksi. 

Kaada taikina jauhotettuun halkaisijaltaan n. 24 cm vuokaan ja paista keskitasolla noin 40 minuuttia.

Täyte:

Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon kaikki loput aineet ja anna kiehua hetken. Halkaise kakku kahtia ja kaada täyte molempien pohjien päälle. Täyte ei ole mitenkään paksua, vaan ihan juoksevaa. Se ennemminkin kostuttaa kakun kuin täyttää sen. Liitä pohjat takaisin yhteen. 

Koristele tomusokerilla ja suklaalastuilla. 

Minun suklaalastuille kävi köpelösti kun ne suli siinä yhteydessä kun siirsin ne kakun päälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti