tiistai 26. elokuuta 2014

Toscaruudut muropohjalla


Toscaruutujen ohje on Leivotaan -lehdestä 05/2014. Ohjeella tulee n. 24 kpl näitä namipaloja. 

Muropohja:
3 ½ dl vehnäjauhoja
3/4 dl sokeria
1 maustemitta suolaa
150 g voita huoneenlämpöisenä
2 keltuaista

Tosca: 
100 g voita 
1 ½ dl sokeria
2 rkl maitoa
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl mantelilastuja

Päälle 100 g tummaa suklaata sulatettuna. 

Sekoita jauhot, sokeri ja suola keskenään. Lisää voi ja keltuaiset. Sekoita nopeasti taikinaksi.

Kauli taikina leivinpaperille noin 25 x 30 cm levyiseksi suorakaiteeksi. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 8-10 minuuttia. 

Sekoita toscaa varten voi, sokeri, jauhot, maito ja mantelilastut kattilassa. Kuumenna ja anna kiehahtaa. Levitä muropohjan päälle ja paista uunin keskitasolla 10-12 minuuttia. 

Leikkaa ruuduiksi lämpimänä ja anna ruutujen jäähtyä. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Kasta ruudut sulaan suklaaseen. Anna jähmettyä jääkaapissa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti