keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Mustikkapiirakka

Mustikkapiirakka maistuu aina! Senpä vuoksi sitä tulee usein tehtyä.


Tämä mustikkapiirakan ohje on peräisin Ulla Svenskin kirjasta Lempileivonnaiset. Tällä ohjeella on tullut tehtyä tätä piirakkaa monta kertaa. Täytteessä käy kermaviilin sijaan myös esimerkiksi turkkilainen jogurtti.

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
200 g kermaviiliä tai turkkilaista jogurttia
1 kananmuna
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl mustikoita

Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita kananmuna joukkoon ja lisää sen jälkeen keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä seos piirakkavuokaan.

Sekoita kermaviiliin kananmuna ja sokerit. Ripottele mustikat pohjataikinan pinnalle ja kaada lopuksi päälle kermaviiliseos. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti