tiistai 21. tammikuuta 2014

Tyrnikiisseli

Nyt laitettiin äidin antamat tyrnimarjat kiisseliksi! Tämmöistä en ole aiemmin tehnytkään, joten googletin reseptiä ja tein sitten tällä Ruokalan ohjeella. Vaniljakastikkeen korvasin kermavaahdolla.


Ihanan kirpsakka jälkiruoka, jota kermavaahto mukavasti pehmentää. 

300 g tyrnimarjoja 
1.5 dl sokeria
6 dl vettä
2 rkl perunajauhoja
0.5 dl kylmää vettä suurustamiseen
2 tl vaniljasokeria

Keitä tyrnimarjoja, sokeria ja vettä muutaman minuutin. Paseeraa marjat siivilän läpi niin, että siemenet ja kuoret jäävät siivilään ja saat tasaisen nesteen.

Sekoita perunajauhot kylmään veteen ja suurusta sillä kiehuva kiisseli. Keitä miedolla lämmöllä 3 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Lisää lopuksi vaniljasokeri. 

 

2 kommenttia:

  1. Nam! Kauniin värinen ja herkullisen terveellisen näköinen jälkiruoka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pitäähän sitä välillä "terveellisestikin" herkutella! :D

      Poista