tiistai 31. joulukuuta 2013

Kermalikööri-juustokakku






No nyt on uutta sähkövatkainta testattu ja hyväksi todettu! Uuden vuoden kunniaksi tein mangokermaliköörillä maustetun hyydytettävän juustokakun. Tähän voi käyttää mitä tahansa kermalikööriä. Aiemmin olen tehnyt tätä samaa kakkua Baileys kermalikööristä ja hyvää tulee. Tämä on meillä kestosuosikki! Baileys juustokakun ohjeen olen muutamia vuosia sitten löytänyt Canelian keittiössä -nimisestä blogista ja sitä mukaillen tämä kakku on tehty.

Pohja
200 g Digestive -keksejä
75 g voita

Täyte
400 g maustamatonta tuorejuustoa (Viola)
2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
160 g tomusokeria
3 liivatelehteä
1 dl kermalikööriä

Koristeet
Sulatettua tummaa suklaata ja valkosuklaata.

Murskaa keksit ja yhdistä sulatetun voin kanssa. Pingota irtopohjavuokaan (käytin 24 cm vuokaa) leivinpaperi ja levitä keksiseos vuoan pohjalle. 

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Kuumenna kermalikööri kiehumispisteeseen ja liuota liivatelehdet kuumaan likööriin. 

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja sekoita siihen tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri.
Lisää jäähtynyt liivateliemi ohuena nauhana muiden ainesten joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään mieluiten yön ajaksi.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti