maanantai 10. helmikuuta 2014

Brownieruudut



Namskis! Näistä Brownie -ruuduista tuli ihanan suklaisia ja sopivan tahmeita. Näissä maistuu suklaa, sekä juustokakku.

Suklaataikina
200 g voita
200 g tummaa suklaata
4 1/2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja

Rouhi suklaa. Sulata voi ja sulata siihen suklaa. Vaahdota munat ja sokerit. Kaada vaahto voi-suklaaseokseen. Kääntele jauhot varovasti joukkoon.

Tuorejuustotaikina
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
1 dl tomusokeria
1 muna

Sekoita tuorejuusto, muna ja sokerit tasaiseksi taikinaksi. 

Vuoraa leivinpaperilla n. 25 x 35 cm kokoinen uunivuoka. Levitä ensin suklaataikina pohjalle. Kaada päälle tuorejuustotaikina ja sekoita taikinoita varovasti. 

Paista uunin keskitasolla 175 -asteessa 35-40 minuuttia. Paistoaikaan vaikuttaa luonnollisesti vuoan koko. Minulla oli pienempi vuoka, joten tuo 40 minuuttiakaan ei riittänyt, tai olisi jäänyt kyllä raa'aksi. Kannattaa siis kokeilla tikulla tuota kypsyyttä. 

Ohje on peräisin Leivotaan lehdestä 1/2014.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti