maanantai 10. helmikuuta 2014

Porkkanasämpylät


Tein tässä jokunen viikko sitten porkkanasämpylöitä pitkästä aikaa!

Sämpylöihin tulee:

25 g hiivaa
5 dl haaleaa vettä
3/4 rkl suolaa
2 rkl öljyä
1 rkl hunajaa
2 dl porkkanaraastetta
12-15 dl vehnäjauhoja

Murenna hiiva ja liuota se haaleaan n. 37 -asteiseen veteen. Lisää suola, öljy ja hunaja. Lisää porkkanaraaste. Lisää jauhot ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Laitoin jauhoja n. 13 dl, minusta se oli riittävästi. Kohota taikinaa liinan alla n. 40 minuuttia. 

Leivo taikinasta sämpylöitä ja anna nousta leivinpaperin päällä liinan alla vielä toiset 40 minuuttia. Kuumenna uuni 200 -asteeseen. Sivele sämpylät vedellä ja paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia. 

Ohje on peräisin Leivotaan lehdestä 4/2013. Alkuperäisen ohjeen mukaan taikinaan kuuluisi vielä 1 1/2 dl auringonkukan siemeniä, mutta minä jätin ne tästä pois. Siemenistä varmasti saisi vielä lisämakua näihin sämpylöihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti