tiistai 27. toukokuuta 2014

Mutakakku muscovadolla

Tein viikonloppuna tällaisen mutakakun muscovadolla kun leivotutti ja kaapissa sattui olemaan ainekset tähän kakkuun. Ohje on Leivotaan -lehdestä 1/2014.


Ainekset:

50 g voita 
2 munaa
2 dl tummaa muscovadosokeria
½ dl ruokaöljyä
2 ½ dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
50 g tummaa suklaata rouhittuna

Lämmitä uuni 150 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (20 cm vuoka). Voitele paperi ja vuoan reunat. 

Sulata voi ja jäähdytä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää voisula ja öljy. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele varovasti taikinan joukkoon.

Kaada taikina vuokaan. Rouhi suklaa ja ripottele se kakun päälle. Painele muutamia paloja kakun sisään. 

Paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. Kakun pitäisi olla kiinteä reunoilta, mutta löysähkö sisältä. Itse paistoin tätä noin 30 minuuttia, koska kakku oli mielestäni 25 minuutin kohdalla liian löysä. 

Tarjoile vaikkapa vaniljajäätelön kanssa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti