torstai 1. tammikuuta 2015

Grasshopper pie


Hyvää uutta vuotta tämän Grasshopper piirakan myötä! Ohjeen kirjoitin joskus ylös Nigella Lawsonin ohjelmasta. Vastaava löytyy myös Pullahiireltä. Yhdistelin tähän omaan versiooni vähän molempia ohjeita.

Pohja:
300 g suklaatäytekeksejä (käytin Domino -keksejä)
50 g voita 
50 g tummaa suklaata

Sekoita kaikki ainekset monitoimikoneessa ja painele irtopohjavuoan (n. 25 cm) pohjalle ja reunoille. Huom! Tässä voita ei sulateta vaan käytetään huoneenlämpöisenä. 
 
Täyte:
1,25 dl maitoa
150 g vaahtokarkkeja
 1 dl minttulikööriä
3,75 dl vispikermaa
(vihreää elintarvikeväriä)

Kaada likööri ja maito kattilaan. Kiehauta ja sulata vaahtokarkit joukkoon. Kaada massa kulhoon ja jäähdytä jääkaapissa välillä sekoitellen. Vaahdota kerma ja värjää se halutessasi elintarvikevärillä. Yhdistä kerma vaahtokarkkiseokseen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja jäähdytä vähintään 3 tuntia. 

Koristele kermavaahdolla ja suklaarouheella.

  

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti