lauantai 21. syyskuuta 2013

Mustikkajäädyke

Piti keksiä ylimääräisille keltuaisille käyttöä ja muistin, että Leivotaan -lehdessä 4/2013 oli kivalta kuulostava mustikkajäädykkeen ohje ja päätin kokeilla sitä. Hyvää tuli, eikä tähän tarvinnut mitään jäätelökonetta!


Mustikkahillo:

225 g mustikoita
2 rkl vettä
1 ½ dl sokeria
½ dl hillosokeria

Pane marjat kattilaan ja kaada vesi päälle. Anna kiehua 5 minuuttia, sekoita välillä. Lisää sokerit ja keitä vielä 5 min välillä sekoitellen. Kaada valmis hillo purkkiin.

Jäädyke:

3 dl kuohukermaa
3 munankeltuaista
½ dl tomusokeria tai sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 ½ dl hilloa

Vaahdota kerma. Vatkaa keltuaiset ja sokerit vaahdoksi. Sekoita keltuaisvaahdon joukkoon 1 dl hilloa ja kermavaahto. Levitä jäädykeseos ja loppu hillo kerroksittain vuokaan. Itse käytin tässä suorakaiteen muotoista silikoni leipävuokaa. Pinnalle voi ripotella vielä marjoja. 

Jäädykettä pakastetaan vähintään 5-6 tuntia. Ohjeessa oli, että peitetään vielä kelmulla, mikäli säilytetään pidempään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti