maanantai 7. lokakuuta 2013

Banaaniruudut suklaarouheella


Leivotaan -lehdessä 5/2013 oli tämä banaaniruutujen ohje. Näistä tuli tosi meheviä ja maistuivat mukavasti banaanille ja suklaalle. 

Tässä ohje:

4 munaa
4 dl sokeria 
200 g voita (huoneenlämpöisenä)
2 banaania
2 dl kermaviiliä
6 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
200 g maitosuklaata

Koristelu: maitosuklaata

Voitele ja leivitä uunipannu tai vuoka (n. 20 x 30 cm). Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää voi ja vatkaa vielä hetki.

Soseuta banaanit ja sekoita kermaviilin kanssa. Lisää seos taikinan joukkoon. Lisää joukkoon jauhot, leivinjauhe ja ruokasooda. Vatkaa taikinaksi. 

Rouhi suklaa ja sekoita taikinaan. Kaada taikina vuokaan, tai uunipellille ja paista 180 -asteessa 30-40 minuuttia.

Anna jäähtyä ja valuta päälle sulatettua maitosuklaata. Minä käytin tähän tummaa leivontasuklaata, jota sattui kaapissa olemaan. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti