torstai 17. heinäkuuta 2014

Shakkiruudut


100 g voita (huoneenlämpöisenä)
½ dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 rkl kaakaojauhetta

Sekoita sokeri ja vehnäjauhot voihin nopeasti. Jaa taikina kahteen osaan. Käytä puntaria jos mahdollista. Sekoita toiseen puoleen vaniljasokeri ja toiseen kaakaojauhe. 

Jaa osat vielä puoliksi ja rullaa ne 15-20 cm pituisiksi pötköiksi ja muotoile ne nelikulmaisiksi. Laita vaalea ja tumma pötkö vierekkäin ja toiset pötköt niiden päälle siten, että ne muodostavat ruutukuvion. 

Leikkaa n. 5 mm paksuisia viipaleita ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 7-10 minuuttia. 

Ohje on peräisin Leivotaan -lehdestä 4/2014.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti