keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Sitruunakakku limekuorrutteella ja kookoksella

Tässä mukavan kirpsakka sitruunakakku, jonka tein muutamia viikkoja sitten. Ohje on Leivotaan -lehdestä 1/2014.


75 g voita
3 munaa
2 dl sokeria
1 ½ dl maitoa
1 sitruunan raastettu kuori
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Kuorrutus:
2 dl tomusokeria
1 ½ limetin mehu
kookoshiutaleita

Sulata voi. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita vaahtoon voi ja maito. Lisää joukkoon sitruunankuoriraaste. Sekoita keskenään kuivat aineet ja kääntele seos vaahtoon. 

Voitele ja leivitä vuoka (n. 1 1/2 l). Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. 

Paistoaikaa kannattaa tarkkailla. Minulla kakku kypsyi n. 35 minuutissa. 

Kuorrutus:
Sekoita limetin mehu tomusokeriin ja valuta kakun päälle. Ripottelin kuorrutteen päälle vielä kookoshiutaleita.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti