torstai 6. marraskuuta 2014

Kaurapohjaiset suklaakolaruudut



Käytiin tänään 1-vuotiaani kanssa mammakahveilla nyyttäriperiaatteella. Leivoin sinne näitä herkkupaloja mukaan viemisiksi. Ohjeella tulee n. 35 palaa. Ohje on Leivotaan -lehdestä 6/2013.

Pohja:
75 g voita sulatettuna
½  dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
½  tl leivinjauhetta

Kolatäyte:
50 g voita
1 ½ dl vaaleaa siirappia
1 ½ dl kuohukermaa

Kuorrutus:
175 g tummaa suklaata

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita kaikki pohjan ainekset kulhoon ja sekoita murenevaksi taikinaksi. Painele taikina n. 20 x 20 cm vuokaan. Paista keskitasolla noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä. 

Valmista kolatäyte. Sulata voi kattilassa. Lisää kerma ja siirappi. Kiehauta ja keitä seosta kunnes kola on sopivan paksua. Tässä menee noin 20-30 minuuttia. Vesilasitestin avulla voi kokeilla milloin kola on valmista. Kaada pisara seosta kylmään veteen. Jos se pysyy kiinteänä ja siitä voi muotoilla pallon niin valmista on.

Levitä kolaseos pohjan päälle. Anna jähmettyä hetken jääkaapissa. Sulata suklaa esim. mikrossa ja kaada kolakerroksen päälle. Laita jääkaappiin ja leikkaa paloiksi kun suklaa on jähmettynyt. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti