sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Mustikka-vaniljakakku



Isänpäiväkakkuna tällä kertaa hyydytetty mustikka-vaniljakakku.

Pohja: 
150 g kaurakeksejä
50 g voita

Täyte:
2 dl kuohukermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
½ dl tomusokeria
3 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä
½ tl vanilja-aromia

Kiille:
2 dl mustikkasosetta
1/4 dl sokeria
2 liivatelehteä

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita sulanut voi ja keksimurska ja kaada leivinpaperilla vuoratun vuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljatuorejuusto ja tomusokeri. Lisää halutessasi vanilja-aromi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle, tasoita ja laita jääkaappiin n. 3 tunniksi. 

Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Soseuta mustikat ja mausta sokerilla. Kuumenna ½ dl sosetta kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen. Yhdistä loppuun soseeseen ja kaada kakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti