tiistai 25. marraskuuta 2014

Pätkiskakku

Uusimmassa Maku -lehden Kaneli & Sokeri -numerossa 7/2014 oli niin hyvältä kuulostava Pätkis -kakun ohje, että oli pakko kokeilla! Puolitin ohjeen, sillä alkuperäisellä olisi tullut nelikerroksinen kakku ja se olisi ollut tähän hätään aivan liian suuri. 




Kakkupohja:
150 g tummaa suklaata
100 g voita huoneenlämpöisenä
3 munaa
1 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl sokeria
3/4 dl tomusokeria
1 3/4 dl vehnäjauhoja

Kuorrutus:
150 g voita huoneenlämpöisenä
300 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl tomusokeria
1 ps Pätkis -minipatukoita
130 g maitosuklaata

Pingota irtopohjavuokaan (20 cm halkaisija) leivinpaperi. Voitele ja korppujauhota vuoka. Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit tasaiseksi. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset voi-sokerivaahtoon yksitellen samalla vatkaten. Vatkaa valkuaiset puhtailla vatkaimilla toisessa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri samalla vatkaten. Vatkaa kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Lisää voi-sokerivaahtoon sulatettu suklaa ja jauhot. Kääntele taikinaan lopuksi valkuaisvaahto varovasti. 

Paista kakkua 175 -asteisessa uunissa keskitasolla 45-50 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Irrota kakku hieman jäähtyneenä vuoasta. Anna jäähtyä täysin ennen kuorrutteen laittamista. 

Vatkaa kuorrutuksen voi ja tuorejuusto tasaiseksi. Lisää tomusokeri ja vatkaa tasaiseksi. Sulata pätkispalat ja maitosuklaa teräskulhossa vesihauteessa. Anna hieman jäähtyä ja lisää muuhun täytteeseen. Vatkaa nopeasti tasaiseksi. 

Leikkaa kakkupohja kahtia ja levitä kuorrutusta pohjien päälle ja halutessasi myös reunoille. Kuorrutetta tulee tällä ohjeella runsaasti!

 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti