tiistai 17. joulukuuta 2013

Arabialainen maustekakku

Halusin leipoa jouluksi myös jotain mausteista ja sen asian ajoi hyvin tämä arabialainen maustekakku. Tosi maukas kakku tuli, mutta kuorrutteen kanssa meinasi olla vähän ongelmaa. Jätin tuosta keltuaisen pois ja lisäsin enemmän kahvia, mutta kuorrutuksesta tuli kuitenkin liian tönkkö, vaikka aluksi tuntui siltä, että sitä pystyy levittämään hyvin. Ensi kerralla kokeilen lisätä sen keltuaisen, kuten ohjeessa on.


Tämä kakku tarvitsee noin 2 litran vuoan.

200 g voita
250 g sokeria
3 munaa
2 dl kevytkermaa/kermamaitoa
4 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl soodaa
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 tl kanelia
½ tl muskottia
3 rkl tummaa kaakaota
1 tl vanilliinisokeria
1 dl jauhettuja manteleita


Kuorrutus:
50 g voita
1 keltuainen
6 dl siivilöityä tomusokeria
2 ½ rkl tummaa kaakaota
1 ½ tl kanelia
noin 2 rkl kuumaa kahvia


Valmistaminen:
Lämmitä uuni 175 asteeseen ja voitele, sekä korppujauhoita rengasvuoka. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää munat, kermamaito ja keskenään sekoitetut kuivat ainekset vuorotellen taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Paista kakku uunin alatasossa n. 1 tunti. Kokeile kypsyys tikulla.


Kuorrutuksen valmistaminen:
Vaahdota huoneenlämpöinen voi, lisää kaikki muut ainekset ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi kuorrutukseksi. Kuorrutuksen pitäisi olla helposti levitettävää. Levitä kuorrutus kakun pinnalle. 


Ohjeen alkuperä on Mimmin keittiöstä.

 

4 kommenttia:

  1. Kiva, kun löysin kuorrutuksen ohjeen! Olen maistanut kylässä tätä kakkua kuorrutuksen kera ja oli tosi hyvää. Harmi vain, etten huomannut pyytää kuorrutusreseptiä. Omassa keittokirjassani on pelkkä kakkuohje.

    VastaaPoista
  2. Tuo kuorrutus kyllä kruunaa tämän mausteisen kakun ihanasti! Tein itse tässä kuorrutuksessa sen virheen, että jätin keltuaisen pois ja yritin korvata sen lisäämällä kahvia. Veikkaan, että sen vuoksi kuorrutuksesta tuli liian jäykkää. Aluksi se vaikutti notkealta, mutta jämähti sitten aika nopeasti ja sen vuoksi sitä oli mielestäni vähän hankala levittää. Ensi kerralla kyllä kokeilen suosiolla keltuaisen kera tätä kuorrutusta niin näkee mikä ero siinä sitten on. :)

    VastaaPoista
  3. erittäin hyvä ja maukas kakku. miten saan tästä tulostettua kopion

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Tulostaminen onnistuu esimerkiksi siten, että "maalaat" hiirellä tulostettavan alueen ja tulostat pelkästään sen (tiedosto -> tulosta -> tulosta vain valinta). Tuo polku voi toki olla erikin tietokoneesta riippuen. Voit myös kopioida tekstin ensin johonkin tekstinkäsittelyohjelmaan, kuten MS Wordiin ja tulostaa sitten sitä kautta kuten normaalit tekstidokumentit.

      Poista