lauantai 21. joulukuuta 2013

Mantelinen mutakakku

Joulun tahmean suklaanautinnon meidän kahvipöytään tarjoaa tänä vuonna tämä mantelinen mutakakku.


Kakku:
125 g voita
1
1/2 dl sokeria
3 munaa
125 g tummaa suklaata (70 %)
125 g mantelijauhetta
1/2 tl manteliaromia (halutessasi)

Kuorrutus:
100 g tummaa suklaata (70%)
35 g voita
1 rkl hunajaa



Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon.
Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Kääntele se vähän jäähtyneenä taikinaan. Sekoita joukkoon mantelijauhe ja manteliaromi (en laittanut manteliaromia). 
 
Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (Ø 20 cm) ja tasoita pinta. Paista 200 -asteisessa uunissa ensin 20 minuuttia. Alenna lämpötila 175 asteeseen ja paista vielä 10 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä kosteaksi.Irrota kakku vuoasta vähän jäähtyneenä.

Mittaa kuorrutuksen ainekset kulhoon ja sulata vesihauteessa, kunnes ainekset ovat sulaneet ja kuorrutus on tasaista. 
 
Levitä ensin reunoille ohut kerros kuorrutetta. Kaada sitten loput kuorrutuksesta kakun keskelle ja anna sen valua tasaisesti kakun päälle. 

Ohje on Maku -lehdestä 6/2013.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti