torstai 5. joulukuuta 2013

Suklaatoscakakku

Tein ystävien vierailua varten suklaatoscakakun kahvipöytään.



 Tässä ohje vielä suomeksi:

 Pohja
100 g voita
 2 munaa
1 ½ dl sokeria
1 3/4 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ dl maitoa

Hasselpähkinätosca
125 g hasselpähkinärouhetta
100 g voita
1 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sulata voi ja vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne vaahtoon yhdessä maidon ja sulatetun voin kanssa. Sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun ja jauhotettuun n. 24 cm kakkuvuokaan. Käytin itse tässä sydämen muotoista irtopohjavuokaa. Paista 175 asteessa uunin alatasolla ensin 20 minuuttia.

Valmista paistumisen aikana pähkinätosca. Mittaa kaikki toscan ainekset kattilaan ja keitä  hiljalleen koko ajan sekoittaen. 

Ota kakku uunista ja kaada toscakuorrute kakun päälle. Paista kakkua vielä n. 15 minuuttia uunin keskitasolla kunnes tosca on saanut hienon värin. Anna kakun jäähtyä ja irrota vuoasta.
 
Open cafè blogista löytyy tämän ohje myös hieman isompaan vuokaan mitoitettuna. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti