perjantai 13. joulukuuta 2013

Maitosuklaa-pähkinäfudge

Menin sitten tekemään maitosuklaa-pähkinäfudgea ja voi itku kun näistä tuli hyviä! Nämäkin piti aika äkkiä kääräistä pakettiin, jotta eivät katoa parempiin suihin... Minusta on kiva antaa näin joulun alla itse tehtyjä makeisia lahjaksi läheisille.


Ainekset:

200 g maitosuklaata (käytin Pandan maitosuklaata)
3 dl kuohukermaa
3 dl sokeria
3 rkl hunajaa
50 g voita
1 ½ dl hasselpähkinärouhetta
 

Rouhi maitosuklaa.
Mittaa kerma ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna, kunnes seos kiehahtaa.
Lisää hunaja ja voi.

Anna kiehua hiljaa kuplien, kunnes seos sakenee ja lämpötila kohoaa 116 asteeseen. Tässä kesti aika kauan, joten kärsivällisyyttä tarvitaan.

Lisää joukkoon maitosuklaa- ja hasselpähkinärouhe. Vatkaa seosta sähkövatkaimella pari minuuttia.

Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
Leikkaa terävällä, öljytyllä veitsellä 2 x 2 cm kokoisiksi paloiksi. Säilytys jääkaapissa.

Ohje on peräisin Kinuskikissalta



Pakkasin näitä ja aiemmin tekemiäni valkosuklaa-turkinpippuri konvehteja yksinkertaiseen sellofaanipakettiin. Piti pakata nämä erikseen kun fudget vaativat jääkaappisäilytyksen ja konvehdit taas säilytetään huoneenlämmössä. Muuten olisi ollut kiva laittaa näitä sekaisin samaan pakettiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti